Basit Editörü

Basit Editörü

Basit Editörü profesyonel bir kod geliştirme aracıdır. Hem görsel tasarım teknolojisi sunar, hemde kod gelişimini her türlü destekler.

Görsel tasarım Mac, Linux, Windows Klasik, Windows XP, Windows 7 ve Windows 10 temalarıyla farklı görünümler sunar.

Kendi tasarladığın araçları editöre dahil edebilirsin ve görsel tasarım alanında kullanabilirsin. Navigasyon çubuğunda bulunan 'Paneller' sekmesi altında üzerinde çalıştığın aktif pencerenin ve bu pencereye bağlı olan tüm alt panellerin görsel kopyasını görebilir ve tasarımın dizaynını daha iyi inceleyebilirsin.


Editörün kod bölümü kodu geliştirirken sana birçok alanda destek olur. Gireceğin renkleri renk karıştırıcı kutusundan seçme imkanı sunar. Öğeleri olan elementlerin öğelerini akıllı liste olarak sunar, kaynak dosya yollarına seçim butonu sunar ve birçok prosedür, komut ve öğelere ipucu verir.


Editör çalışmalarını proje veya sade olarak organize eder. En çok teknik olanakları projelere sunmaktadır.

Aranan parçaları bulmak için birçok seçenek bulunur:
  • Navigasyon altında bulunan "Git" sekmesi önemli başlıkların tümünü sunar. Bir tıklamayla oraya gider
  • Navigasyon altında bulunan "Bul ve Değiştir" sekmesi arananı listeler ve aralarında gezinme imkanı sunar. Aranan ipuçlarını renklendirir
  • "Düzen" Menüsü, sağ tuşla tıklamada açılan menü ve araç çubuğunda bulunan "Bul ve Değiştir" butonu birçok ek imkan sunar. Burada bulunan seçenekler arasında "Git", "Tanımlaya Git" ve "Nerede kullanılıyor?" seçenekleridir. "Git" ile bir satıra geçiş yapılır. "Tanımlamaya Git" ile seçilen tanımlamaya geçilir. "Nerede kullanılıyor?" ile bir tanımlamanın kodun nerelerinde kullanıldığı tespit edilir ve her birine geçiş yapılabilir.
Navigasyon altında bulunan "Kod Panosu" kısmında sık kullanılan kod parçaları kaydedilir ve bunlardan daima yararlanılabilir.


Yorumlar